info@raedthuys-duiven.nl

't Raedthuys kerstmenu 2022

Een culinair Kerstdiner met 6 gangen
incl. koffie-/ theeservies

Helaas zijn er geen plaatsen meer beschikbaar

Naar het Kerstmenu

gastronomische perfectie

Filosofie

Kunst en culinaire beleving gaan hand in hand in dit oude Raedthuys pand uit 1863.
Maar de echte artiest staat in de keuken volgens Michelin.
Hans is gelauwerd vanaf november 2013 met een Michelinster.

De filosofie van Hans:
"Kom maar kijken in de keuken, dat heb ik het liefst in plaats van aan de tafel te staan 'knikken'. Recht voor zijn raap!".

Hans is een klassiek opgeleide chef die verrassend met nieuwe technieken kookt. Hierdoor ontstaan gerechten met een moderne twist die tot in de puntjes uitgevoerd worden.

We werken al lang met producten uit de regio. Gezien de ontwikkeling in de wereld is dit wel een belangrijk punt geworden. Niet alleen voor het milieu maar ook voor onze lokale producenten, waar we steeds meer mee doen.
Denk aan duurzaam gekweekte vis. En we gebruiken geen vis die aan het kuit schieten zijn.
Het lamsvlees in de lente en wild in de winter.
Ook gebruiken we vlees uit onze eigen regio De Liemers.
Kruiden uit onze eigen kruidentuin in het seizoen.

Maar ook 'No Waste', geen verspilling van producten.
Van de wortel gebruiken we bijvoorbeeld ook de schil, het loof en de knol zelf. De hele kreeft wordt gebruikt! Ook het pantser en niet alleen de staart.

Hans den Engelsen & Karina van der Kolk
Verse kreeft

Modern versus klassiek

Onze kunst

De moderne kunst in ons restaurant is afkomstig van diverse kunstenaars. In combinatie met het historische pand vult dit elkaar prachtig aan.

Zo hebben we werken van Stefan Gross, David Gerstein, Thierry Loulé en Corneille, maar ook kunstzinnige gebruiksvoorwerpen van Zafferano en Alessi.

Kunst van Stefan Gross
Meer kunst

duurzaam en akoestisch

mos creaties

Het korstmos gebruikt in onze objecten wordt op een milieuvriendelijke manier geoogst. Van het oogsten tot verwerken worden er geen schadelijke, toxische middelen gebruikt. Beter voor het milieu en voor ons.
In het restaurant zorgen de moscreaties voor een gezonde omgeving en wordt de akoestiek aanzienlijk verbeterd.

Korstmoswand over de gehele wand